Manuka méz

Próbálja ki Comvita™ prémium minőségű, tiszta Manuka mézes termékeit.

Termékek

A Comvita™ Manuka mézes termékeit az MGO és az UMF™ standard mutatói jellemzik.

Az UMF az „egyedi manuka faktor” angol megfelelőjének rövidítése, ez az etalon a Manuka mézek besorolása terén. A szabványt az új-zélandi kormány is támogatja a méz minőségének és hatáserősségének igazolása érdekében.

Az MGO a méz metilglioxál tartalmára vonatkozik: minél nagyobb mennyiségben van jelen, annál erősebbek a méz egyedi, jótékony tulajdonságai. A Comvita™ Manuka mézes termékskála igen széles: a közvetlenül fogyasztható vagy ételekben-italokban felhasználható tiszta méztől egészen a Manuka mézet tartalmazó szopogató tablettákig terjed.

UMF™ MANUKA méz kisokos

Mi is a MANUKA méz pontosan?

A Manuka mézet a Leptospermum Scoparium nevű növény virágairól gyűjtik. Ez a növény kizárólag Új-Zéland legtávolabbi és legérintetlenebb területein található meg. Gazdag ízvilágának köszönhetően a Manuka méz egyediségét világszerte elismerik. A növény virágzási ideje mindössze 2-6 hét évente, ami még értékesebbé teszi a természet ezen ajándékát.

Mik a MANUKA méz jótékony hatásai?

  • enyhíti a torokfájást és a köhögést
  • különböző bőrbetegségek kezelésére használható
  • hatékony égési sérülések, ekcéma és dermatitisz kezelésében
  • elősegíti a szájhigiénét
  • gyorsítja a sebgyógyulást és csökkenti a fertőzések kialakulásának veszélyét
  • csökkenti az emésztőrendszeri panaszokat

A Manuka méz tudományos háttere

Minden méz különböző mértékben rendelkezik a hidrogén-peroxid antibakteriális aktivitásával. A hidrogén-peroxidot befolyásolja a hő, a fény, az idő és a kereskedelmi feldolgozás. A Manuka méz egyedülálló, mert természetes aktivitást, azaz metilglioxált (MGO) tartalmaz, amely a hidrogén-peroxiddal összehasonlítva jelentős antibakteriális hatást mutat. In-vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a Manuka méz számos baktérium ellen hatékony.

A metilglioxál (MGO) hozzáadható a mézhez, ezért vizsgáljuk mind a 3 természetesen előforduló kémiai markert: a leptosperint, metilglioxált és dihidroxi-acetont (DHA), hogy a legjobb minőségű valódi UMF™ Manuka mézet biztosítsuk vásárlóinknak.

Garancia a minőségre

Próbálja ki Ön is a Comvita™ prémium minőségű Manuka mézes termékeit!

MANUKA MÉZ TERMÉKEK

Ismerje meg termékeink jelölését

Az UMF™ az „Unique Manuka Factor (egyedi Manuka faktor)” rövidítése. Az UMF™ besorolási rendszer a Manuka mézben található természetes markereket értékeli, és biztosítja a tisztaságot és a minőséget. Az UMF™ szám a mézben lévő egyedi Manuka tulajdonságok szintjét jelzi. Minél magasabb a fokozat, annál tisztább a méz (ez csak az UMF™ minősítésű mézre vonatkozik).

Az UMF™ Honey Association (UMFHA) a Comvita™ UMF™ Manuka méz minden egyes gyártási tételét független elemzésnek veti alá, és tanúsítja a minőséget, tisztaságot és eredetiséget. Az UMFHA szúrópróbaszerű mintavételeket is végez a minőség rendszeres ellenőrzése érdekében, így biztosítva, hogy az UMF™ jelölést viselő Manuka méz megfeleljen a címkén tanúsítottaknak.

Mi a Comvita™-nál büszkék vagyunk elemző laboratóriumainkra, melyek vezető szerepet töltenek be az iparágban. Manuka mézünk minden egyes tétele szigorú vizsgálati folyamaton megy keresztül, attól a pillanattól kezdve, hogy begyűjtjük a kaptárból, megszűrjük, hogy eltávolítsuk a nem mézes szennyeződéseket, és szállításra készen palackozzuk. Minden UMF™ Manuka mézünket Új-Zélandon palackozzuk és címkézzük. Annak érdekében, hogy Ön olyan terméket kapjon, amely megfelel a vonatkozó új-zélandi kormányzati előírásoknak, az Új-Zélandi Elsődleges Iparágak Minisztériuma (MPI) nyilvántartásában is szerepelünk. Mézeink Új-Zélandon belül értékesíthetők és exportálhatók.

Mielőtt bármilyen manuka mézet vásárolna, érdemes ellenőrizni, hogy Új-Zélandon belül árulják-e, hogy biztos lehessen benne, hogy valódi terméket kap.

A Manuka méz minőségét számos tényező befolyásolhatja – a természetből származik, így a nap, a szél és az eső is szerepet játszik az összetétel kialakításában. Új-Zélandnak két szigete van, az északi és a déli; az északi sziget melegebb, és általában jobb minőségű (tisztább) Manuka mézet termel.
Az osztályozás a Manuka tisztaságát jelzi – a számok UMF™ 5+-tól 20+-ig terjedhetnek.
A manuka méz ritka – szokatlan, hogy nagy területen találjunk UMF™ 20+ vagy UMF™ 20+-nál magasabb számokat.

A Comvita™ Manuka méz UMF™ jelölést visel, ami azt jelenti, hogy mindhárom természetesen előforduló jellegzetes vegyület, a leptosperin, a metilglioxál (MG) és a dihidroxiaceton (DHA) mennyiségét is mérik. Ezek együttesen jellemzik a kiváló minőségű, eredeti Manuka mézet – míg más rendszerek csak egyet vagy kettőt mérnek. Ez az eljárás sokkal átfogóbb és biztosabb képet ad arról, hogy mi van a mézben.

No.1 UMF MANUKA méz

2018-ban a Comvita volt a legnagyobb gyártó az UMFHA márkanév alatt.